Auteurspagina van Kars Bakker

16 augustus 2021 Uit Door Kars Bakker
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Scan_20210816-745x1024.jpg

Boeken van Kars Bakker ‘Baas boven baas’… De trilogie op volgorde, deel 1 en 2 zijn inmiddels uitgebracht, deel 3 zal 27 augustus worden uitgebracht door uitgeverij Boekscout.

Biografie in het kort

Kars Bakker

Boeken schrijven, dat doet de auteur Kars Bakker, geboren in 1972 en opgegroeid in Zwolle graag, even voorstellen… Hij is, na een turbulente start van zijn leven, uiteindelijk allround timmerman geworden en kwam na een ongeluk thuis te zitten. Niet veel later kreeg hij de diagnose NET (Neuro Endocriene Tumoren) in zijn maag en darmen. Toen is hij begonnen met het schrijven van boeken en dat ging hem best goed af. Hij is direct van start gegaan met een trilogie genaamd ‘Baas boven baas’ waarvan het laatste deel 27 augustus 2021 uit zal komen. Misdaad ten top!

Auteur Kars Bakker uit Zwolle
Auteur Kars Bakker

BAAS BOVEN BAAS

Deel 1 – De keiharde wereld achter de illegale wietteelt –

Het eerste boek dat hij schreef, was een boek dat eigenlijk over het reilen en zeilen gaat, in een wereld die zich vaak vlak onder onze neus afspeelt, de wietwereld. Het spreekt eigenlijk vanzelf, dat het zakje wiet van de coffeeshop een hele rit heeft meegemaakt, voordat jij de wiet koopt en oprookt. Maar wat is er nou eigenlijk allemaal nodig om de wiet toppen in de shop te krijgen? Daar gaat een heel proces aan vooraf, waar veel geld mee gemoeid is en daarmee dus ook gevaar.

Firma list en bedrog

Gevaar ligt constant op de loer. Je moet uitkijken voor rippers, overvallers, verraders, politie, de FIOD en de stroomleveranciers, want meestal wordt de stroom gestolen, anders kunnen ze direct zien dat je met iets bezig bent wat meer stroom verbruikt dan alleen je wasmachine… Dikke kans dat ze even komen kijken en dat is dan niet om gezellig even een blowtje te roken!

Boek: Baas boven baas - De keiharde wereld achter de illegale wietteelt
‘Het eerste boek van ‘Baas boven baas’

BAAS BOVEN BAAS

De onvermijdelijke stap van de wietteelt naar de harddrugs

Het tweede boek van de trilogie wordt ineens een stuk harder. Het is een vervolg op het eerste deel 1, met dien verstande dat de boel een beetje begint te escaleren op een nieuwe kweeklocatie. Als je je met de misdaad bezig houdt, dan kom je nog wel eens iemand tegen uit ‘het wereldje’. Iemand die een veel duurdere auto rijdt en beter is georganiseerd. Je ziet dat hij meer geld verdiend, maar tegelijkertijd zegt je gevoel, dat je dit soort heren beter kunt mijden. Maar bloed kruipt helaas waar het niet gaan kan…

De gevaren van coke-land

Dit zijn de grote jongens. En de grote jongens brengen grote gevaren met zich mee! En hoe je ook je best doet om niet te veel met deze mensen in contact komt, daar geven ze niet om. Als ze je erbij willen hebben dan wachten ze op dat ene foutje, waarvan je niet eens doorhad, dat je deze maakte en ze hebben je binnen. Plotseling hou je je met hele andere zaken bezig en raakt de hele wietwereld een beetje op de achtergrond.

Boek: Baas boven baas - De onvermijdelijke stap van de wietteelt naar de harddrugs
Het tweede deel van de trilogie van het boek, Kars bakker zijn ‘Baas boven baas’

De Uitgeverij van de boeken

Boekscout te Soest

De uitgeverij Boekscout (boekscout.nl) uit Soest heeft de auteur goed geholpen met het drukken en kaften van de boeken. Ook doen ze wel iets aan marketing, maar daar moet je zelf ook veel voor doen. Ze lichten de media in en doen er minimaal veertig e-mails uit om je boek te promoten. De veertig e-mailadressen moet je wel zelf aanleveren. Je hebt er veel vrijheden over hoe je het boek graag wilt hebben, maar zij hebben de uiteindelijke eindverantwoording en kunnen soms de foto veranderen of de kaft anders maken dan je had gevraagd. Kars Bakker is dit niet overkomen.

Waarom POD goedkoper is

Het is een uitgeverij die werkt met POD (Printing on Demand) wat als voordeel heeft, dat je niet hoeft te investeren. Want het laten drukken van een oplage is duur en raak je alle boeken wel kwijt? Nu wordt het boek pas gedrukt als het besteld wordt, dus zit je niet met de hoge kosten van het laten drukken van je boek. Je krijgt eenmaal in het jaar royalty’s uitbetaald voor elk boek dat ze verkopen, dit is meestal 10% van de netto verkoopprijs. Niet echt iets waar je rijk van wordt, tenzij je het geluk hebt dat je boeken veel gelezen worden. Je mag ook de boeken voor inkoopprijs kopen van de uitgever, dan verdien je het meest aan je eigen boek. Maar dan krijg je geen royalty’s voor die boeken…

Beoordelingen uitgeverij Boekscout

– Baas boven baas –

Baas boven baas; deel 1 – De keiharde wereld achter de illegale wietteelt 

Voor de meeste mensen is de criminele wereld achter de wietteelt een ver-van-hun-bed-show. Wiet kennen we allemaal wel, maar waar komt het nou eigenlijk vandaan? In jouw manuscript heb jij jouw eigen ervaringen en die van anderen in een romanvorm gegoten waarbij je de lezer een inkijkje geeft in deze wereld. We maken kennis met de jonge Robin, een jongen met een slechte jeugd vol problemen die eigenlijk niet anders kon dan in hetzelfde criminele wereldje terecht komen als zijn vader.

Even stilstaan

Door jouw realistische en beeldende schrijfstijl voel je als lezer meteen een band met Robin en zie je al gauw dat Alex problemen betekent zonder dat je Robin hiervoor kan waarschuwen. Dit bouwt de spanning van het verhaal steeds verder op. Door de natuurlijk aanvoelende dialogen voelt de lezer zich al gauw deelgenoot van deze wereld, die niet zo zwart-wit is als het op eerste gezicht lijkt. De lezer zal bij de eerstvolgende joint nog wel even een paar tellen stilstaan bij de oorsprong van hun wiet.

Cedrin

Baas boven baas; deel 2 – De onvermijdelijke stap van de wietteelt naar de harddrugs

Na jouw spannende en succesvolle eerste boek, volgt nu het tweede deel! Het is fijn om als lezer weer direct in het verhaal te kunnen duiken, de bekende personages voelen meteen weer vertrouwd. Opnieuw bewijs je in dit boek waar jouw kracht als auteur ligt, en dat is in de dialogen. Ze voelen natuurlijk aan, en je gebruikt ze als een effectief middel om de dynamiek tussen de personages bloot te leggen of subtiel de lezer informatie te verschaffen.

Cliffhanger

Door te wisselen tussen perspectieven, bouw je de spanning op. Soms zou je als lezer Robin wel door elkaar willen schudden – open je ogen! Dat toont de meeslependheid die jij in je verhaal teweegbrengt. Gelukkig herpakt Robin zich en zo hou je de lezer op scherp. Je eindigt je boek met een cliffhanger, en het werkt. Ik weet zeker dat lezers in spanning zitten tot ze ook het derde deel kunnen verslinden.

Samira

Baas boven baas; deel 3 – De wondere wereld van de West-Europese cocaïnewereld

In alweer jouw derde deel neem je de lezer opnieuw mee in de wereld die schuilgaat achter drugs, met deze keer de nadruk op cocaïne. Je verhaal gaat verder met de voor de lezer inmiddels bekende personages, en opnieuw weet je zo een bloedstollende vertelling op papier te zetten. Ook dit manuscript bevat realistische en vlotte dialogen, waardoor je er als lezer meteen weer helemaal in zit en het voelt alsof je tweede boek nooit is geëindigd.

Open einde boek

Je sluit je trilogie af met het laatste hoofdstuk ‘Baas boven baas’, waarin duidelijk wordt dat de bazen uit jouw verhaal niet meer zullen deelnemen in het verkrijgbaar maken van cocaïne. Of toch wel? In jouw allerlaatste zin weet je dit mysterie levend te houden door de vondst van twee kilo cocaïne in een drugspand, met daarbij de welbekende stempel van de adelaar. Op die manier doe jij de titel van je boek eer aan en weet je jouw trilogie met een open einde en knipoog af te sluiten.

Sofie

BAAS BOVEN BAAS

De wondere wereld van de West-Europese cocaïnewereld

27 augustus wordt mijn derde en tevens laatste boek van de trilogie uitgebracht. In dit boek wordt niemand gespaard. Je moet constant om je heen kijken want je bent niet meer met kwekerijtjes bezig. Je bent volop bezig in de cocaïne, voor een serieus kartel. Een hele andere tak van sport! Zonder dat je deze ambities ooit hebt gehad. Maar nu moet je je er maar uit zien te redden. En het ergste, hoe goed je het ook bedoelde, je trekt je vrienden met je mee de afgrond in.

Het kan niet gek genoeg

Dit derde boek geeft wel aan wat er allemaal om ons heen gebeurd. Je ziet het niet, omdat je er niet op let. Maar het is een rare wereld en het leven met een drugskartel, is niet iets wat de auteur je aan zou raden. De ellende is niet te overzien en het kleinste foutje wordt dan ook genadeloos afgestraft. Dit alles komt tot een groots eindspektakel en de auteur is dan ook benieuwd wie jullie denken wie er uiteindelijk de baas is…

Boek. Baas boven baas - De wondere wereld van de west-Europese cocaïnewereld
Het derde en tevens laatste deel van de trilogie ‘Baas boven Baas’

De toekomstplannen van Kars Bakker

De trilogie is pas het begin

Dit is niet het laatste wat jullie van mij horen. Tenminste, als het aan mij ligt… Ik heb al een op zichzelf staande misdaadthriller klaar, ‘De geboren psychopaat’ en ben met nog wat dingen bezig. Dus als jullie denken, die Kars Bakker, die eendagsvlieg, daar ben ik wel zo klaar mee, dan hebben jullie het goed mis! I’m here to stay!

Ik hoop oprecht, dat jullie van mijn boeken genieten en zolang dat zo is, zal ik ze blijven schrijven. Ik wens jullie in ieder geval heel veel leesplezier. Hou deze pagina in de gaten, dan kun je zien wanneer ik mijn boekpresentatie hou en waar. Dat wordt een dikke party en ik hoop dat jullie er allemaal bij zijn!

Alle drie de delen zijn te hier te koop.

Geschreven door Kars Bakker

Kijk ook eens bij mijn andere blogs.

Huis van Bewaring of de gevangenis?

Incasso, let op!

Armoede in Nederland